Pince Akadémia

A Pince Akadémia célja

A Pince Akadémia kurzusait a Szegedi Tudományegyetem TTIK Szoftverfejlesztés Tanszék munkatársai tartják. A rendezvény helyszíne az SZTE Informatikai Intézet Árpád téri épületének alagsorában újonnan kialakított Mesterséges Intelligencia (MI) laboratórium. A kurzussorozat innen kapta a Pince Akadémia nevet.

Évtizedek óta folyó kutatási és fejlesztési (K+F) munkáink során munkatársaink jelentős tapasztalatra tettek szert az informatika különböző területein, amely nem csak a szoftverfejlesztést, mint átfogó témakört, hanem az informatika megannyi specializált területét is felölelik. Korábbi és jelenlegi K+F projektjeink jelentős hányada vállalati együttműködéssel zajlik: akár multinacionális nagyvállalatokkal, akár a régió kisebb ipari szereplőivel egyaránt keresve és megtalálva a közös együttműködési lehetőségeket.

Ipari projektjeink során munkatársaink rengeteg olyan kompetenciát szereztek, amelyek hasznosak lehetnek más partnerek számára is. Erre alapozva született meg az elhatározás, hogy a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával elindítjuk a Pince Akadémia kurzussorozatot, amelynek keretében lehetőség nyílik ezen kompetenciák gyakorlati alkalmazhatóságának bemutatására, azokat kifejezetten a régiós vállalkozások igényeihez szabva.

Célunk, hogy olyan tudást adjunk át, amivel a régiós vállalkozók meg tudjanak felelni a kor elvárásainak, valamint, hogy szakértőink iránymutatásával hatékonyan tudják beépíteni vállalkozásaik működésükbe a legkorszerűbb IT megoldások nyújtotta lehetőségeket.

Több, az informatika különböző jelenleg kiemelten aktuális területeit átölelő előadássorozat kerül megrendezésre , melyek közül a Mesterséges Intelligencia témája volt az első, tekintettel arra, hogy az MI kiemelkedő lehetőségei, a már napjainkban is tapasztalható automatizációs, munkát segítő hatásai óriási optimalizálási lehetőségeket rejtenek akár a nagyobb vállalatok, akár a kisebb cégek számára is.

 

 

Page last modified: June 11, 2024