Megtartott kurzusaink

A Pince Akadémia kurzussorozat elsőként áprilisban került megrendezésre az AI EDIH Hungary (101120929 - Európai Digitális Innovációs Hálózat) projekt keretében. A kiscsoportos rendezvényeken először röviden ismertették az adott MI technológia legfontosabb jellemzőit, majd számítógépes demonstrációkkal konkrét alkalmazási lehetőségek kerültek bemutatásra. Kollégáink többek között a nagy nyelvi modellek, az MI alapú intelligens adatelemzés, gépi látás segítségével történő optimalizálás, és az MI segítségével működő ügyvitel automatizálás világába vezették be a résztvevőket. A rendezvény záró részeként a résztvevők kötetlen beszélgetés során megvitathatták, hogy az adott MI technológia hogyan alkalmazható cégüknél.

 

 

Bevezetés a nagy nyelvi modellek világába

A generatív nagy nyelvi modellek (large language models, LLM) olyan mesterséges intelligencia alapú rendszerek, melyek megértik, illetve generálni képesek az emberi szöveget. Az elmúlt 1-2 évben számos ilyen modell született: ChatGPT, Bard, LLaMA, Mistral, és az ezeken alapuló különféle szolgáltatások az élet számos területén kezdtek komoly térhódításba. Workshopunk keretein belül bevezető áttekintést nyújtunk az alkalmazásokról, limitációkról és korlátokról.

Intelligens adatelemzés MI alapon

A korszerű MI technológiák új dimenziót nyitnak az intelligens adatelemzésben, mint például üzleti elemzés, anomália detekció, idősorokból történő következtetések levonása. Míg eddig adatok dokumentumból vagy adatbázisból történő kinyerése és elemzése csak programkód (pl. SQL) segítségével volt lehetséges, addig napjainkban ez már bárki számára elérhetővé vált természetes nyelvű lekérdezések megfogalmazásával nagy nyelvi modellek (pl. ChatGPT) segítségével. Workshopunk keretein belül áttekintjük a modern adatelemzés néhány területét.

Termelés optimalizálása gépi látás segítségével

Az MI, ezen belül a nagy nyelvi modellek (pl. ChatGPT) és az olyan nagy adaton alapuló technológiák, mint az önfelügyelt tanulás a képfeldolgozás területén is komoly népszerűség növekedést eredményezett. Bemutatjuk a technológia jelenlegi állását, valamint saját minta megoldásainkat és áttekintünk néhány potenciális alkalmazási területet.

Ügyvitel automatizálás MI segítségével

Az MI, ezen belül a nagy nyelvi modellek (pl.: ChatGPT) komoly képességekkel bírnak multimodális (szöveg, kép, hang) felismerésében, értelmezésében. Bemutatjuk az ügyviteli automatizáció területén a jelenlegi trendeket, a technológiai lehetőségeket, kihívásokat, valamint saját minta megoldásainkat a különféle munkaszakaszok automatizálásához.

Page last modified: May 30, 2024