Architektúra Karbantartó Rendszer (AKR) kifejlesztése

 

Java Enterprise platformon alapuló SaaS keretrendszerek fejlesztése - GOP-111-11-2011-0049

Java Enterprise platformon alapuló SaaS keretrendszerek architektúrájának rekonstrukcióját, kiértékelését és minősítését  lehetővé tevő technológia kifejlesztése és validálása produktivitás-mérés és optimalizálás céljábólKedvezményezett: R & R software Fejlesztő és Tanácsadó Zrt. (6722 Szeged, Gutenberg u. 14.), Szegedi Tudományegyetem (6720 Szeged, Dugonics tér 13., 6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 103.)

Közreműködő szervezet: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (1539 Budapest, Pf. 684)

Irányító hatóság:Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.)

Pályázat azonosítója: GOP-111-11-2011-0049

Projekt összköltsége: 188 807 020 Ft

Támogatás összege: 114 060 000 Ft

Támogatás intenzitása: 60,4109 %

Projekt kezdete: 2012.04.01.

Projekt befejezése: 2013.12.31.

Az R&R Software Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közösen pályáz az Új Széchenyi Terv keretein belül. A Java Enterprise platformon alapuló SaaS keretrendszerek architektúrájának rekonstrukcióját, kiértékelését, minősítését és változáskövetését támogató kutatás-fejlesztési projekt Szegeden kezdődött meg.

A Java EE technológiákra épülő SaaS (Software as a Service) alkalmazások egyre népszerűbbek, költséghatékony megoldásokat biztosítanak a felhasználók és megrendelők számára. Az SaaS piac jelentős részét a Java EE technológiákra épülő platformok és megoldások képviselik, elsősorban a Java nyelv széles körű elterjedésének köszönhetően.

Az R&R Software Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem eltökélt a Java EE technológiákra épülő platformok, megoldások szállításában, a Java EE alapú SaaS platformok, megoldások fejlesztés, támogatás, minőségének javításában.

A fenti indíttatásból az R&R Software Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közösen kezdett kutatás-fejlesztési projektet, amelynek célja az Architektúra Karbantartó Rendszer (AKR) kifejlesztése. Az AKR rendszer képes lesz a Java EE alapú SaaS megoldások architektúrájának modell-vezérelt rekonstrukciójára. Az AKR modell célja a hosszú távú alkalmazhatóság, a szállított minőség, a szállítás, változáskövetés hatékonyságának növelése.

Az elkészülő AKR modell elvárt funkcionalitása:

- Az AKR modell által reprezentált architektúrális entitások megjelenítése és azok szerkeszthetőségének biztosítása.

- Az AKR modell által reprezentált Java EE architektúra kiértékelése, minősítése metrikák és minősítő modellek szerint.

- Az AKR modellben tárolt architektúrális információk kigenerálása forráskód szinten.

- Változtatások követése, az egyes szolgáltatások, architektúrális elemek tetszőleges áttervezése, szerkesztése.

Fontos célkitűzés az AKR modell működésének valós szállítási körülmények között történő kiértékelése, az eredmények ellenőrzése, igazolása.

A projekt eredményeként előállított AKR modell széleskörű funkcionalitása növelni fogja a Java EE alapú SaaS rendszerek továbbfejleszthetőségét, a követett, kialakításra kerülő rendszer használhatóságát és sikerességét.

 

Hírek:

2014.05.07: Sajtóközlemény az R&R Software honlapján.

 

[Read more in English]Page last modified: September 1, 2022